Mikor gyere Stretching-Mobility workshopra?

Korrigál-lak mozgás stúdió, 21. kerület, Budapest

Ha jobb fizikai teljesítményt szeretnél.

Ha szeretnéd, hogy az izomláz hamarabb elmúljon.

Ha megtanulnád, hogyan kell hatékonyan nyújtani

Ha gyorsabban szeretnéd az izomcsomókat kioldani

Ha nagyobb testtudatosságra vágysz

Workshop

Miről is szól?

A nyújtás és mobilitás workshop egy vezetett foglalkozás, amelynek célja a rugalmasság, a mozgástartomány és az általános testtudatosság javítása. A workshopon különféle nyújtási technikákat mutatunk be , beleértve a dinamikus nyújtásokat, statikus nyújtásokat és proprioceptív neuromuszkuláris facilitációt (PNF).

Miért fontos a nyújtás és a mobilizáció?

Komplex mozgásszervi kezelés, mozgáskorrekciós tréning, flossing, kinesio tape, köpöly, FDM terápia, fascia tréning, SMR henger, Korrigál-lak mozgás stúdió, 21. kerület, Budapest

Teljesítményjavító…

 • 3Rugalmasság növelés: A rendszeres nyújtás javítja az izomzat és az ízületek rugalmasságát, amely hozzájárul a jobb mozgékonysághoz és csökkenti a sérülések kockázatát.
 • Mind a stretching, mind az SMR henger használata segít fenntartani vagy növelni az ízületek mozgástartományát, ami lehetővé teszi a hatékonyabb és biztonságosabb mozgást sport és mindennapi tevékenységek során.
 • 3Fájdalomcsillapító: A nyújtás segít csökkenteni az izomfeszültséget és enyhíti a krónikus fájdalmakat, például a hát- vagy nyakfájást.
 • Ezek a technikák segítenek lazítani a túlterhelt izmokat, csökkenteni a stresszt, ami által hozzájárulnak a sérülések megelőzéséhez.
 • A jobb mobilitás hozzájárulhat a sportteljesítmény javulásához, legyen szó futásról, súlyemelésről vagy bármilyen más fizikai tevékenységről.

Hogyan épül fel workshop?

 • A workshop 4 órás, és két blokkra osztjuk fel, hogy maximálisan kihasználhassuk az időt és mélyebb tudást szerezhessünk a nyújtás és mobilitás területén.
 • Első blokk: SMR hengerezés
 • \ Az első blokkban az SMR hengerezést tanuljuk meg, amely magában foglalja: Mi az SMR henger és hogyan használjuk helyesen.
 • \Alapvető technikák: A különböző hengerezési technikák elsajátítása, amelyek segítenek az izmok fellazításában és a feszültség oldásában.
 • \Specifikus izomcsoportok: A test különböző izomcsoportjainak célzott hengerezése, beleértve a hátat, a lábakat és a karokat.
SMR henger, mio, miofasciális, Self Myofascial relase technika, fascia, izompólya, Korrigál-lak mozgás stúdió, 21. kerület, Budapest

 Milyen elven működik az SMR henger?

A feszes izmokra megfelelő erejű nyomást gyakorolva idegrendszerünk a fájdalom elkerülése érdekében reflexesen – tehát akaratunktól függetlenül – ellazítja az adott szövetet.

 

A myofasciális oldás (SMR) elve azon alapul, hogy a nyomást közvetlenül az izomfeszültség területén a fascián (az izmokat körülvevő kötőszöveti háló) alkalmazzák, hogy segítsenek azok ellazításában és a normális véráramlás helyreállításában.
Amikor a szövetek túlterheltek vagy sérültek, gyakran kialakulnak benne kis csomók vagy görcsök, amelyek fájdalmat és mozgáskorlátozottságot okozhatnak.
A nyomás alkalmazása ezekre a pontokra segít csökkenteni a fascia és az izmok feszültségét, ami elősegíti a „trigger pontok” oldását. Ez a folyamat fokozza a vérkeringést az érintett területeken, ami oxigént és tápanyagokat szállít az izomszövetekhez, miközben segít az anyagcseretermékek, mint például a tejsav, eltávolításában az izmokból. Ennek eredményeképpen az izmok rugalmassága és mozgástartománya javulhat, a fájdalom csökkenhet, és a teljesítmény javulása is tapasztalható.
Az SMR gyakorlatai általában magukban foglalják az érintett terület lassú és kontrollált átgördülését egy habhengeren vagy más eszközön, amíg a legérzékenyebb pontokat meg nem találják, majd ott néhány másodpercig vagy percig tartják a nyomást, hogy elérjék az izomoldást és a fájdalom enyhítését.

 

Hogyan épül fel workshop?

 • Második Blokk: Nyújtások testtájak és kötőszöveti láncok szerint
 • \ Testtájak szerinti nyújtás: A főbb testtájak, mint a nyak, vállak, hát, csípő, és lábak célzott nyújtása.
 • \Kötőszöveti láncok: Az egész testet átszövő kötőszöveti láncok nyújtása, amely segít az általános rugalmasság és testtartás javításában.
 • \Integrált gyakorlatok: Kombinált nyújtási gyakorlatok, amelyek több izomcsoportot és kötőszöveti láncot érintenek egyszerre
Kötőszöveti típus, viking, feszes kötőszövet, férfi, súlyemelés, achilles ínszakadás, hegesedés, váll probléma, Fascia, Korrigál-lak mozgás stúdió, 21. kerület, Budapest

Gyere el, és fedezd fel a rugalmasság és egészség művészetét a nyújtás és mobilitás workshopunkon!

Következő workshop időpont: 2024.07.20-Csepel

További infókért látogass el

Facebook oldalunkra.

error: