Manuális kezelések

Lágyrész-kezelések, avagy az izomburok kezelése.

Hogyan segíthetünk enyhíteni az izomfeszültséget és a fájdalmat?

Az izomburok, más néven fascia, egy fontos és gyakran figyelmen kívül hagyott elem az izomrendszerünkben. Ez a vékony, hálószerű szövetburkolat körülveszi az izmokat, az ínakat, a szerveket és az ízületeket, segítve azok megfelelő működését. Az izomburok azonban hajlamos lehet megfeszülni, merevvé válni vagy összetapadni, ami izomfájdalmat, korlátozott mozgást és egyéb kellemetlenségeket eredményezhet. A jó hír az, hogy számos kezelési módszer létezik az izomburok problémáinak enyhítésére és az egészséges állapot helyreállítására.

Fasciális terápia: A fasciális terápia célja az izomburok kezelése és a fasciák rugalmasságának helyreállítása. Ez a terápiás megközelítés a kezelő kezeivel történő speciális fogásokat és nyújtó mozdulatokat alkalmaz, amelyek segítenek lazítani, megnyújtani és felszabadítani az izomburokban felgyülemlett feszültséget. A fasciális terápia javítja az izomfunkciót, növeli a mozgástartományt és csökkenti a fájdalmat.

FDM terápia: Az FDM elismerten a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia. A páciens fájdalmat kommunikáló testbeszédét alkalmazzuk a fasciális ( izomburok) diszfunkció vagy disztorzió diagnosztizálására, ami azonnal hozza magával a megfelelő terápiát is.

Mélyszöveti masszázs: A mélyszöveti masszázs egy intenzív és célzott masszázstechnika, amely az izomburok mélyebb rétegeire koncentrál. Ez a kezelés segít lazítani az izmokat, enyhíti az izomfeszültséget és a tapadásokat az izomburokban. Erőteljesebb nyomást alkalmazunk az érintett területeken, hogy meglazítsuk a merev izmokat és javítsuk a vérkeringést.

Köpölyözés: A vákuumos masszázs köpölyözők serkentik a vérkeringést, ezáltal aktiválják a szervezet méregtelenítését, javítják az izmok rugalmasságát, köpölyözés jelentősen javítja lokálisan a  vérellátást és csökkenti a fájdalmat a merev izmokban.  A köpölyökkel végzett masszázs ugyancsak alkalmas a nyirokkeringés javítására és a narancsbőr eltüntetésére. A levegő kiszívásával a köpölyből nyomás keletkezik, a bőr és lágy szövetek megemelkednek.

Az izomburok kezelése fontos lépés a test és az izomrendszer egészségének fenntartásában. Az izomfeszültség és a fájdalom enyhítése nemcsak a fizikai jólétre, hanem az általános közérzetre is pozitív hatást gyakorol. Tehát ha tapasztalsz izomfeszültséget vagy fájdalmat, ne várj , és kezd el a megfelelő kezelést az egészség és a komfort visszaszerzése érdekében.

 

Figyelem, az oldal cookie-kat használ. Az „Engedélyezem” gombra kattintva vagy az oldalt tovább használva elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem Bővebb információ