Korrektív Tréning

Korrektív tréninggel, azaz mozgáskorrekcióval a testtudatosságért.

A mozgáskorrekciós tréninggel azok a fájdalmat előidéző zavarok szüntethetők meg a testben, amelyek az évek során alakultak ki a helytelen testtartás, a folyamatos egyirányú vagy túlzott mozgás következtében. A korábbi sérülések után fent maradt fájdalom (sokszor nem a sérült testrészben) megszüntetése is a korrektív tréning feladatai közé tartozik, csakúgy, mint a sérülések megelőzése és a teljesítmény növelés.

Hogyan épül fel egy tréning?

Állapotfelmérés

Az első alkalommal egy állapotfelmérés keretei közt összeszedjük a múltban történt esetleges sérüléseket, műtéteket, konkrét problémákat, illetve azt is, hogy milyen céljaid vannak, miben szeretnél fejlődni. Megnézzük különböző mozgások, tesztek segítségével honnan eredhet a probléma. Felmérjük mely izmok vannak túlfeszülve és mely izmok gyengébbek. A korrekciós tréning során személyre szabott programmal javítjuk ki ezeket a kompenzációkat, így vissza tudjuk állítani a megfelelő funkciót az izmokban és a mozgás tartományt az ízületekben. Az első alkalom végén átbeszéljük a látottakat, majd a következő alkalomra elkészítem a saját edzéstervedet.

Fejlesztés

A gyakorlatok során a különböző testhelyzetek és eszközök alkalmazásával, fejlesztjük mobilitást, a stabilitást, az egyensúlyt, propiocepciót és az izomerőt.

Valamint az izmok átfogóbb edzése (fascia tréning), önálló kötőszöveti mobilizálás (SMR henger), lazítás is szerepet kap.

Alapok elsajátítása

A tréning összetett, sok apró mozdulatsor alakítja ki az egészet és válik a mozdulat lazává és rugalmassá. Sok koncentrációt, befelé figyelést igényel a technika begyakorlása.

A mozgáskorrekció során az alapok elsajátítása az elsődleges cél mert ez teremti meg a biztos alapot a további fejlődéshez. Ez segít megelőzni a sérüléseket, mivel a helyes technika elsajátítása csökkenti a rossz mozdulatokból adódó kockázatokat. Növeli a hatékonyságot, lehetővé teszi a folyamatos fejlődést.

Korrektív tréning, testtudatosság, mozgáskorrekciós tréning, mobilitás fejlesztése, stabilitás, egyensúly, fascia tréning, SMR henger, lazítás, Korrigál-lak mozgás stúdió, 21. kerület, Budapest

Mikor érdemes

Mikor érdemes mozgáskorrekciós kezelést igénybe venni?

  • $Ha szeretnél a testtartásodon javítani
  • $Ha állandó és visszatérő sérüléseid vannak, pl: bokaficam
  • $Ha sérülés után a gyógyulási folyamat elősegítése a cél
  • $Ha egyensúlyi problémáid vannak
  • $Ha hatékonyan szeretnél edzeni
  • $Ha helyesen szeretnél edzeni
  • $Ha megelőznéd a sérüléseket
  • $Ha elszeretnéd kerülni a túlterhelést
  • $Ha utálsz nyújtani, és nem érzed, hogy hatékony
error: