Mozgáskorrekció a testtudatosságért

Állapotfelmérés

Legyen szó manuális kezelésekről vagy komplex mozgásszervi tréningről, minden esetben megelőzi egy állapotfelmérés.

Az első találkozáskor megkérünk, hogy töltsd ki az állapotfelmérő kérdőívünket. Érdemes magaddal hozni orvosi leleteket, melyek érdekeltek lehetnek a kezelések során.

A következő lépésben tartáselemzést végzünk. Az első alkalommal fürdőruhában vagy fehérneműben megvizsgáljuk a testtartásod.

Ezek után mozgásodat nézzük meg és megkérünk bizonyos feladatok végrehajtására (nyújtások, mobilizációk, erőgyakorlatok), hogy minden apróságra tudjunk figyelni, a statikus gyakorlatokon túl.

Majd megindul a tervezési fázis. A felmérésen kapott eredményeket összehangoljuk egyedi céljaiddal, és a második alkalomtól megkezdjük a közös munkát.

Hogyan épül fel egy tréning?

A gyakorlatok során a különböző testhelyzetek és eszközök alkalmazásával, fejlesztjük mobilitást, a stabilitást, az egyensúlyt és az izomerőt, így a testtudatosságot is fejleszthetjük. Valamint az aktív (fascia tréning), önálló kötőszöveti mobilizálás (SMR henger), lazítás is szerepet kap.

A tréning összetett, sok apró mozdulatsor alakítja ki az egészet és válik a mozdulat lazává és rugalmassá. Sok koncentrációt, befelé figyelést igényel, de annál izgalmasabb hiszen megismered a saját tested reakciót, működését.

A mozgáskorrekció során az alapok elsajátítása az elsődleges cél. Gyakran tapasztaljuk, hogyha az alapok nincsenek meg „összedől a ház”. Ezért érdemes akkor is felkeresni egy korrekciós szakembert, hogyha szeretnénk részt venni csoportos órákon, hogy részletesen, lépésről lépésre meg tud tanulni az alapokat, hogy az edzéseden már azokat hasznosítani tudd. ( például: medence billentés, farizom aktiváció, mit jelent felfelé nyújtózni a fejtetővel.)

(Kérlek hozz magaddal váltóruhát, amiben kényelmesen tudsz mozogni. Cipőre nincs szükség.)

A visszajelzések alapján sok vendégünk a mindennapokban jobban tud önmagára és másokra is figyelni, amire manapság a legnagyobb szükségünk van.

 

Figyelem, az oldal cookie-kat használ. Az „Engedélyezem” gombra kattintva vagy az oldalt tovább használva elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem Bővebb információ