Művészetterápia

 

A lelki gyógyulás, önismeret-, kreativitásfejlesztés, mentálhigiéné új útja: művészetterápia

Mi a művészetterápia?

Kreatív alkotói folyamatokat használ fel lelki, érzelmi problémák kezelésére, életbeli elakadások oldására, önmagunk átalakítására.

Nem kell művésznek lenned ahhoz, hogy részt vegyél…

A lélek gyógyító utazása

 • NOlyan terápiaforma, amely a lélek mélységeibe hatol be tematikusan vezetett foglalkozások során meditáció, tudatos ellazulás, zene, alkotások (festés, zsírkrétázás, montázs-kollázskészítés stb.) segítségével.
 • NCélja, hogy elérjen olyan mély (esetlegesen sebzett) lelki rétegeket, amelyek csak ezeknek az eszközöknek a segítségével tárhatóak fel, és ez által javítsa az életminőséget, tudatosulást, megértést, feloldozást, gyógyulást hozva.
 • NAz alkotások segítségével magunkat alkotjuk újjá. Mi magunk leszünk AZ alkotás.
Kötőszöveti típus, viking, feszes kötőszövet, férfi, súlyemelés, achilles ínszakadás, hegesedés, váll probléma, Fascia, Korrigál-lak mozgás stúdió, 21. kerület, Budapest

Mikor érdemes jönnöd csoportos művészetterápiára?

 • ha szeretnél a lelki mélységeid segítségével átformálódni
 • ha mélyebb önismeretre vágysz
 • ha tudni akarod, ki vagy, és ki nem
 • ha szeretnél önazonosabb lenni
 • ha letennél valami súlyos lelki csomagot, amit már régóta cipelsz
 • ha kellemetlen, fájdalmas testi-lelki tüneteid vannak
 • ha szeretnéd a képességeidet megismerni és kibontakoztatni
 • ha a kreativitásodat szeretnéd fejleszteni
 • ha tudatosabb életvezetésre vágysz
 • ha „elakadásérzeted” van
 • ha elvesztetted a fonalat, hogy merre, hogyan tovább
 • ha jobbá szeretnéd tenni a kapcsolataidat
 • ha nem akarod a gyerekedre tudattalanul áttolni a többgenerációs családi lelki terheket
 • ha az alkotás során tapasztalható flow-élményt szeretnéd átélni
 • ha az alkotás örömére vágysz
 • ha támogató, empatikus emberek között szeretnél biztonságosan fejlődni
 • ha szeretnél egy közösséget, ahol meghallgatnak, és te is adhatsz másoknak magadból
 • ha anyagilag kevésbé megterhelő terápiaformát keresel

Mire számíthatsz?

 

Hogyan zajlik gyakorlatilag a művészetterápia?

Kötőszöveti típus, viking, feszes kötőszövet, férfi, súlyemelés, achilles ínszakadás, hegesedés, váll probléma, Fascia, Korrigál-lak mozgás stúdió, 21. kerület, Budapest

Empátiás, biztonságot nyújtó légkörben dolgozunk.

 • $Havonta egy alkalommal találkozunk, általában egy szombat délután 14 és 18 óra között, de akár 10 és 14 óra között, ahogy a résztvevőknek jobban megfelel. Igény szerint a találkozó időpontját vasárnapra is tehetjük.
 • $Mindig egy előre meghatározott témára összpontosítunk, amely köré alkotásainkat építjük. A ráhangolódás folyamatát beszélgetések, költemények, zenék és relaxáció segíti.
 • $A természetre és az aktuális univerzális energiákra való ráhangolódás is fontos része a folyamatnak, ezáltal segítve az összhang megteremtését.
 • $Ezután következik maga az alkotás, amelyhez számos különféle eszközt használunk. Végül közösen megbeszéljük az elkészült műveket egy speciális, empatikus és segítő módszer szerint.
 • $Emellett egy kis elméleti rész is hozzájárul ahhoz, hogy mélyebben megértsük és átérezzük a választott témát.

Gyakori kérdések

1. Hány alkalomból épül fel a művészetterápia?

Maga a teljes, mélyen átformáló terápia három blokkból áll:

Első blokk: az alapozó rész, ez 9 alkalmat ölel fel. Relaxáció, alkotás, flow-élmény, beszélgetések, összehangolódás a természettel, önmagunkkal és egymással.

Második blokk: Haladó rész, ez 10 alkalomból áll. Az első blokkban alkalmazott módszereken túl személyes fotókkal, apróbb tárgyakkal is dolgozunk. Képmeditációt is végzünk, a természettel együtt alkotunk. A legfontosabb családi kapcsolatokat vizsgáljuk meg és oldjuk szükség esetén: édesanya, édesapa vagy az őket pótló személyek, testvér, a testvér hiánya.

Harmadik blokk: Szuper-haladó rész, 13 alkalomból áll. Az első és a második blokkban alkalmazottakon túl összefoglaljuk a bennünk megérlelődött gondolatokat is, például „identitásom”, „nőiességem”, „férfiasságom” címmel.
A teljes életutat végigjárjuk.
Ebben a blokkban már otthon is készülnek alkotások. 

Mind a három blokkban vannak különleges alkalmak, például karácsonykor vagy az egyes blokkokat lezáró foglalkozásokon. Karácsonykor megajándékozzuk egymást zenékkel, versekkel, gondolatokkal,szép fényekkel és finom ételekkel. 

A tavasz-nyári záró alkalmakkor kitelepszünk a kertbe, ahol eszünk, iszunk és egy közös alkotást hozunk létre. 

Minden blokk végén szabadon tudsz dönteni, szeretnéd-e folytatni. 

2. Lehet-e járni művészetterápiára már zajló terápia mellett?

A művészetterápia jó kiegészítő terápiának is a meglévő, már zajló „beszélgetős” terápia mellé. Ez esetben viszont a terapeuta engedélye kell ehhez.

3. Mi NEM a művészetterápia?

Nem művészképző, vagyis semmiféle művészeti tehetséget, előképzettséget nem igényel, és nem is leszel a végére Leonardo da Vinci („csak” önmagad).

4. Miért fontos a lélek mélyeibe való behatolás a problémák oldásához?

Azért, mert sok frusztráció, fájdalom, trauma még akkor keletkezett, amikor még nem tudtunk beszélni, ezekről az időkről csak a képek tudnak szólni az alkotásokban.

Illetve vannak később keletkezett fájdalmak, traumák is, amik azonban lesüllyedtek a lélek mélyére, tehát bár nem vagyunk tudatában a létüknek, de onnan azért mégis hatnak, és nem jól, mert gondot okoznak az életvezetésünkben, intim kapcsolatainkban, munkánkban.

5. Miért kell alkotni a gyógyuláshoz, változáshoz?

Mert a tudat mélyére, a tudattalanba süllyedt lelki tartalmakat, amik képek (!) formájában jelennek meg, az alkotások segítségével hozzuk fel a tudat szintjére, újra érezzük, majd feloldjuk őket.

Ez által a JELEN életünk minősége javul. Könnyedebb, örömtelibb, értelmesebb lesz élni.

Továbbá maga az alkotás öröme visz el minket egy flow-állapotba, az alkotás ugyanis önmagában jutalmazó tevékenység, az agy örömközpontjára hat, és ez által gyógyít.

6. Ki jogosult művészetterápiát tartani?

Művészetterápiát csak okleveles művészetterapeuta tarthat.

A LEA alapítványnál tanultam és vizsgáztam le Dr. Antalfai Márta Komplex Katarzis Művészetterápia módszeréből. Oklevéllel rendelkezem.

7. Mennyibe kerül a csoportos művészetterápia?

A havi egy teljes szombat vagy vasárnap = 4 óra időtartam: 20.000 Ft /fő, ebben az árban benne vannak az alkotáshoz szükséges eszközök is. 

 8. Helyileg hol található? Parkolni lehet-e a helyszínen?

A művészetterápia helyszíne Vecsés. Vonattal , VOLÁN busszal, 220E reptéri járattal is megközelíthető. A parkolás ingyenes. 

9. Étkezésre van-e lehetőség?

Étkezési lehetőség biztosított, mivel hűtő és mikrohullámú sütő is rendelkezésre áll.

Gyere, várlak, a módszer hatékony, segít. Magam is kipróbáltam a saját magam bőrén a kiképzésem során, és az elmúlt hat évben a csoportjaimban résztvevőkön is tapasztalom.

Jelentkezési határidő: 2024.08.01

A jelentkezéseket a regisztráció sorrendjében tudjuk fogadni! Helyedet a 80.000 Ft (négy hónapnyi terápia+ anyagköltség) befizetésével tudod lefoglalni, melyhez a jelentkezésed után küldöm a számlaszámot. Erről hivatalos számlát kapsz. A jelentkezésed után részletes tájékoztatót küldök, és a honlapomon is találsz bőséggel információt.

Ha tudsz valakit, aki már régen csak szenved, annak küldd tovább, segíts neki.

Amint jelentkezel, azonnal kapsz egy még részletesebb tájékoztatót.

Bármiféle kérdésedre szívesen válaszolok a tarildiko@gmail.com levélcímen.

www.lelektrening.hu

error: