Image default
Életmód

Sokan felhúzzák a vállaikat, leszegett fejjel járnak,miért?

Nincs azzal gond, ha felhúzzuk a vállunkat, csak engedjük is le.

Sajnos a legtöbb ember úgy jár az utcán, hogy állandóan fel van húzva a válluk vagy előre esett vállal leszegett fejjel mennek.

Mi lehet ennek az oka?

Sok esetben a stressz. Vagy egy testtartás probléma. Vagy gerinc eredetű probléma az ok.

Sokan járnak hozzám masszázsra ilyen problémákkal, hogy megvan feszülve a válluk ( már 11 éves korban is!!!) nyakuk, ami már néha ki is sugárzik a karba, könyökbe és végül az ujjakba. Masszázzsal és mobilizációs technikákkal, nyújtással lehet oldani ezeket a tónusokat ideig, óráig.

A rendszeresség a fontos, hogy ezek a gyakorlatok beépüljenek és otthon vagy az utcán amikor felismeri magán az ember problémát akkor a rossz beidegződést felváltsa a helyes kivitelezés. (Elnyomni a talajt a talpammal, fejtető nyújtózik és egy kis vállkörzést indítok hátra, lefelé.)

És ezt sokszor megismételni, hogy az idegrendszer ezt szokja meg.

Már gyerekkorban érdemes ezeket a folyamatokat elindítani. Sajnos sok gyereket is érintenek ezek a problémák. Sok számítógépezéssel töltött idő vagy telefonozás miatt is.

Szóval fontos, hogy a mindenki pontosan megértse a problémának mi az oka, honnan ered és, hogy tud változtatni ezen minden nap . Hiszen nem tudunk szakemberek mindig ott lenni és korrigálni a helyes járást ülést..

A testünk jelez.

Általában, ha valakit stressz ér összehúzódik, megmerevedik, szimpatikus idegrendszeri hatás alá kerül, ami megfeszíti az izmokat is. Nos, ha az izom nem lazul el, akkor tartós feszülés alatt fog állni, amíg nem történik meg a relaxáció.

A legnyilvánvalóbb a felhúzott váll, amikor úgy tűnik, hogy az aggódó fej a vállak közé bújik. Be van húzva a kívülről jövő veszélyektől való félelem miatt, mint a csiga vagy a sün feje. Ha megijedünk valamitől, akkor automatikusan behúzzuk a fejünket. Amikor aztán alábbhagy az ijedség, a váll ismét visszatér előző tartásába, és a fej megint előmerészkedik.

Ha sokat kell ülni akkor érdemes felállni fél óránként és kicsit átmozgatni magunkat megnyújtózni, vagy ülőhelyzetben néhány fejdöntést, nyakkörzést, váll tornát csinálni.

Sok esetben masszírozással, gerinctréninggel tudunk segíteni a problémán.

Kapcsolódó bejegyzések

Mozgásszervi problémák – O láb

Bán Zsófia

Támogatjuk a STREET WORKOUT Világbajnokságon a Dunaharaszti srácokat.

Bán Zsófia

Gyakori tartáshibák edzés során

Bán Zsófia

Szóljon hozzá

Figyelem, az oldal cookie-kat használ. Az „Engedélyezem” gombra kattintva vagy az oldalt tovább használva elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem Bővebb információ