Image default
Életmód masszázs Mozgás

Masszázs és a korrektív tréning együttes hatása!

Az érintés összeköti az embereket. Nehéz pillanatainkban, amikor valami fáj, legyen ez testi vagy lelki fájdalom, az érintés vigasztalást nyújthat.

Fontosnak tartom, hogy megfelelő bizalom alakuljon ki a vendégem és köztem, hisz anélkül nem alakulhat ki egyfajta „csapatmunka”, ami szükséges ahhoz, hogy eredményes legyen a kezelés.
Igyekszem értő figyelemmel lenni feléjük. Ez a legfontosabb.

Néha sok kis apróság, legyen itt arról szó, hogyan veszi fel a cipőjét valaki, milyen pozícióban alszik, mind jelentős fontossággal bír. Ezeket az első alkalommal átbeszéljük, és megnézzük, esetleg demonstráljuk a problémát, hogyan lehetne azon változtatni, fájdalommentesebbé tenni.

Mit adhat számunkra a masszázs?


A testünknek és lelkünknek is felüdülést adhat egy vagy másfél órás masszázs kezelés.

Ugyanis a különböző mozgásszervi megbetegedések esetében, mint pl.: porckorongsérv, lumbágó..stb. olyan terhelésből adódhatnak, amiket a helytelen testtartás vagy a nem megfelelő életmódunk okozhat. Ilyen esetben egyes izmok gyengévé, mások feszessé válhatnak.


A megfeszült izmok pedig fájdalmat produkálnak egy idő után.A masszázs ebben az esetben nyújthat segítséget, hiszen a megfeszült izmok ellazulhatnak, az anyagcsere javul, örömhormonok szabadulnak fel a testben, sőt még az idegrendszerünket is nyugtatja , illetve a méregtelenítésben is szerepe van.

A kezeléseket kombinálom mozgásterápiával.

Ez mit jelent?


Több féle csomag közül lehet válogatni. Pl.: 1,5 órás kezelés alatt fél órát mobilizálunk, erősítünk, nyújtunk, majd a következő órában pedig a masszázs kezelés történik azokon a terüleken, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Ez miért jó?

Tapasztalataim szerint a masszázs és a korrektív tréning, mint passzív (masszázs) és aktív (korrektív) mozgás együttesen, egymás hatásait támogatva fejtik ki a legjobb eredményt. A korrektív tréningen SMR hengerrel fellazítjuk a izomszöveteket, majd aktívan nyújtjuk őket , vegül pedig erősítjük azokat az izmokat, amik gyengébbek, hogy egyensúlyi állapotot tudjunk kialakítani.

Sokaknak már bevált módszer! 😉

Kapcsolódó bejegyzések

Miért nyújtózkodj?

Bán Zsófia

Milyen kötőszöveti típusba tartozol? Viking vagy Indiai templomtáncos?

Bán Zsófia

SMR henger. Társunk az edzésben.

Bán Zsófia

Szóljon hozzá

Figyelem, az oldal cookie-kat használ. Az „Engedélyezem” gombra kattintva vagy az oldalt tovább használva elfogadja a sütik használatát. Engedélyezem Bővebb információ